Tuzun zararlarına dikkat çektik
Beslenme Dostu Okul Projesi Kapsamında , 08/03/2019 Cuma günü saat: 14.30 da konferans salonunda 04-10 Mart Tuz Farkındalık Haftası Sunusu yapıldı. Sunu çalışması Gıda Teknolojisi Öğretmenleri Meral AYER ve Fatma OK KARAOĞUL , Nur KARATAŞ ,Hanife Aslı ALPOGAN tarafından 100 öğrenci ile gerçekleştirildi.Tuzun beslenmedeki yeri,ülkemizdeki kullanım alanları ve miktarları ,kullanımının hangi organlara nasıl etki ettiği ,hazır gıdalardaki tuz miktarını hesaplama ,tuz kullanım miktarının erken yaşlarda nasıl azaltılması gerektiği , vücudumuza olumsuz etkileri,fazla tuz tüketiminin vücut sağlığımızı bozucu etkisi vurgulandı.