04-10 MART TUZ FARKINDALIK HAFTASI

04-10 MART TUZ FARKINDALIK HAFTASI

Tuzun zararlarına dikkat çektik

08.03.2019 324

Beslenme Dostu Okul Projesi Kapsamında , 08/03/2019 Cuma  günü saat: 14.30 da konferans  salonunda  04-10 Mart Tuz Farkındalık Haftası Sunusu yapıldı. Sunu çalışması  Gıda Teknolojisi Öğretmenleri Meral AYER ve Fatma OK KARAOĞUL , Nur KARATAŞ ,Hanife Aslı ALPOGAN   tarafından 100 öğrenci  ile gerçekleştirildi.Tuzun beslenmedeki yeri,ülkemizdeki kullanım alanları ve miktarları ,kullanımının hangi organlara nasıl etki ettiği ,hazır gıdalardaki tuz miktarını hesaplama ,tuz kullanım miktarının erken yaşlarda nasıl azaltılması gerektiği , vücudumuza olumsuz etkileri,fazla tuz tüketiminin vücut sağlığımızı bozucu etkisi vurgulandı.

 08-03-201908-03-201908-03-201908-03-201908-03-201908-03-201908-03-201908-03-201908-03-201908-03-201908-03-2019