OKULUMUZ  YOĞURT ÜRETİMİNE BAŞLADI

OKULUMUZ YOĞURT ÜRETİMİNE BAŞLADI

Balıkesir ili Altıeylül ilçesi Fahri Kiraz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gıda Teknolojisi ve Çocuk Gelişimi ve Eğitimi bölümleri ile projenin genel amacı olarak sağlıklı yaşamı destekleyen, güvenilir, hem lezzet hem sağlık prensibiyle hareket eden uzun süreli işbirlikleri ve geleneksel üretim yöntemlerini amaçlayan toplumla paylaşmayı odaklanan iyi bir yaşam hareketidir.

Bu doğrultuda besleyici ve sağlıklı oluşu herkes tarafından kabul edilen bir süt ürünü olan yoğurt ürününü Gıda Teknolojisi alanı olarak sağlıklı, güvenli olarak üretmek temel hedefimizdir.

YOĞURT ÜRETİM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Tüm bunları yaparken öğrencilerimize kazandırmak istediğimiz hedeflerimiz:

·         Öğrencilerin okulda aldıkları teorik eğitimleri uygulama hayatına geçirmesi,

·         Öğrencilerin sorumluluk bilincinin geliştirilmesi,

·         Öğrencilerin sektördeki yenilikleri takip etmesi ve katkıda bulunması,

·         Öğrencilerin okul ile olan bağlarının kuvvetlendirilmesi,

·         Geleceğin anneleri olan öğrencilerimizin kendi imkanları ile bilinçli ve sağlıklı nesiller yetiştirmeyi hedeflemeleri,

·         Okulun imkan ve donanımlarının iyileştirilmesi,

·         Bu proje kapsamında üretilecek olan ürünlerin tamamen doğal ve sağlıklı olmasından dolayı bilinçli tüketici ve üreticilerin oluşturulması,

·         Bu proje ile birlikte ilimizde faaliyet gösteren üreticiler ile birlikte işbirliği içinde çalışma olanaklarının sağlanması

·         Öğrencilerin süt isleme ve süt ürünleri isleme prosesi hakkında üretime dahil edilmeleri,

·         Gıda Teknolojisi alanındaki teknolojik gelişmeleri ürünün doğallığını bozmadan adaptasyonu,

·         Öğrencilerin okula olan aidiyet duygusunun geliştirilmesi ve bunun sonucunda devamsızlık oranlarının azaltılması,

·         Bu proje sayesinde üretilecek yoğurtların okulumuz anaokulu ve pansiyonunda tüketilmesinin sağlanması,

·         Bu proje altında çalışma gösterecek olan öğrencilerin mezun olduktan sonra sektörün ihtiyaçlarını ara eleman olarak karşılayabilecek duruma gelmesi ve sektöre katkıda bulunması,

·         Bu projede hammadde olarak kullanılacak süt ürününün yoğurt olarak islenmeye uygun olup olmadığının tespit edilebilmesi için gerekli araç ve gereçlerin okulumuz bünyesine kazandırılması,

·         Bu araç gereçlerin hem öğretmenler hem de öğrenciler tarafından kullanılıp hem sektöre ayak uydurması hem de bu yeniliklerin sektöre tanıtılması konusunda çalışmaların sağlanması,

·         Endüstriyel üretimde kullanılan hazır kültürler yerine kendi ürettiğimiz doğal yoğurdu kültür olarak kullanma,

·         Bu proje sonucunda öğrencilerin bir tüketici olarak bilinçlenmesi ve ailesi basta olmak üzere çevresini bilinçlendirmesi,

·         Bu proje çıktısı olarak elde edilecek olan yoğurdun anaokulu öğrencilerine tükettirilecek olması nedeni ile küçük yaslardan itibaren yoğurt tüketiminin öneminin vurgulanması,

·         Öğrencilerimizi tüketici bireyleri olmaktan üreten bireyler haline getirerek geleceğin üretici toplumunu oluşturmak,

 

 

 

 

 

 

 

 

05.11.2019 1013

05-11-201905-11-201905-11-201905-11-201905-11-2019