ERASMUS + PROĞRAMI KAPSAMINDA PROJEMİZ  KABUL EDİLDİ

ERASMUS + PROĞRAMI KAPSAMINDA PROJEMİZ KABUL EDİLDİ

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) tarafından 2019-1-TR01-KA102-066473 numaralı ve "Ambalaj Tasarım ve Üretimi ile Bilgisayarlı Saç Bakım Uygulamaları Stajı" başlıklı projemiz kabul edildi. 

06.08.2019 440

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) tarafından  yürütülmekte olan Erasmus+ Programı Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği   faaliyeti kapsamında 2019 yılı teklif çağrısı döneminde sunulan 2019-1-TR01-KA102-066473 numaralı ve "Ambalaj Tasarım ve Üretimi ile Bilgisayarlı Saç Bakım Uygulamaları Stajı" başlıklı proje teklifimiz uygunluk kriterlerini karşılamış, bağımsız dış uzmanların içerik değerlendirmesine tabi tutulmuş ve yeterli asgari puanı sağlaması sonucunda seçim sürecine dâhil edilerek hibe desteği ile kabul edilmiştir.

PROJE BİLGİLERİ:

Proje Adı: Ambalaj Tasarım ve Üretimi ile Bilgisayarlı Saç Bakım Uygulamaları Stajı

Proje No: 2019-1-TR01-KA102-066473

Proje ortakları:

1-EUROBOX SRL: İtalya (Ambalaj Tasarım ve Üretimi öğrencileri gidecek)

2-Kleopátra 2003 Szépségápoló Szolgáltató és Kereskedelmi KFT: Macaristan (Güzellik ve Saç Bakım öğrencileri gidecek)

Katılımcılar: 36 öğrenci+8 refakatçi olarak planlanmıştı ama bütçede düşüş yapılmış buna göre yeni sayı belirlenecek.

Hareketlilik süresi: 14 gün

Proje Bütçesi: 59670,00              

Proje Özeti:

Ambalaj, gıda ürününün korumasıdır. Gıda sanayinde ambalaj çok önemli bir yere sahiptir. Çünkü ambalajlı gıdada kalite kaybı yavaşlar, raf ömrü uzar, dolayısıyla gıda israfı azalır. Ambalaj, gıdayı fiziksel, biyolojik ve kimyasal risklerden korur, ürünü taşır, yüklemede, boşaltmada, stoklamada ve tüketiciye sunmakta kullanım kolaylıkları sağlar. Bunun yanında, üretici ile tüketici arası haberleşmeyi sağlayan, etiket bilgiler ile besin değeri, son kullanma tarihi ve hazırlanışı gibi bilgileri sunan ve sonunda tüketicinin tekrar satın alması için motivasyon sağlayan işlevler içermektir. Kısaca ambalajlama, ülkelerin kalkınma ve yaşam standartlarına paralel olarak gelişme gösteren, son derece dinamik bir konudur.

İlimiz Balıkesir, İstanbul, Bursa, Kocaeli, İzmir gibi sanayi merkezlerinin tam ortasında adeta kalbinde yer alan ve sürekli gelişimini sürdüren bir ildir. İlimizde, sanayi işletmelerinin sektörel dağılımına bakıldığında % 37 sinin gıda ürünlerinin imalatı olduğu görülmektedir. İl genelinde Bandırma, Balıkesir, Balıkesir II Organize Sanayi Bölgeleri, Gönen Deri Organize Sanayi bölgesi faaliyetini sürdürmektedir. ( TC Bilim Sanayi ve Teknoloji bakanlığı 81 il Sanayi Durum Raporu) Gelişen yapısıyla, ülkemizin et, süt ve tarımsal ürün ihtiyacını karşılayarak neredeyse doyuran özelliğiyle ilimiz, gıda sektörü için çok önemli bir yere sahiptir. Bu yüzden istihdam dışı kalma riski taşıyan öğrencilerimize yönelik Avrupa'da ambalaj tasarımı ve üretim konusunda staj yaptırmak, onların istihdamını neredeyse garanti altına almak demektir. Diğer yandan ilimiz, hem Marmara hem de Ege Denizine kıyısı bulunan, ilçelerinin yaklaşık yarısının deniz turizminde çok iyi durumda bulunduğu, kaplıca turizminde de hatırı sayılır yerinin olduğu turizm geliri açısından nadir illerden biri olarak, turistlerin adeta akın ettiği bir merkezdir. Bu da Güzellik ve saç bakım alanında özellikle turistlere de yönelik ayrı bir istihdam kapısı oluşturmaktadır. Katılımcılarımızın teknolojik yöntem ve teknikleri de öğrenerek bu alanda uzmanlaşması, onların istihdamlarını adeta garanti altına alacaktır. Katılımcılarımızın kazanımlarının yanında refakatçilerimiz aracılığıyla Avrupa'da kuaförlük sektöründe uygulanan yenilikçi yöntem ve tekniklerin ve ambalaj olarak karton kutu üretim inceliklerinin bilinerek okulumuza aktarılması, okulumuzdaki eğitim kalitesinin artmasını sağlayacak, okulumuzun kalitesinde ve kapasitesinde artış olarak yansıyacaktır. Projemiz, Gıda teknolojisi alan öğrencilerimize yönelik ambalaj tasarımı ve üretimi konusunda, güzellik ve saç bakım hizmetleri alanı öğrencilerine yönelik olarak da, bilgisayarlı saç tasarımı ve kuaförlük hizmetleri olarak planlanmıştır. İtalya ve Macaristan'da gerçekleştirilecek 2 haftalık staj programı, 1. Ve 2. Akışlar olarak 16-29 Şubat 2020 tarihleri arasında 9 ar kişilik öğrenci gruplarına yönelik olacak, ardından aynı işletmelere 22 Mart – 4 Nisan 2020 tarihleri arasında tekrar hareketlilikler düzenlenecektir.

Projemizin kabul edilmesi ve gerçekleşmesi halinde beklenen sonuçlar, öğrencilerimizin Ambalaj tasarımı ve üretimi ile Saç tasarım teknikleri üzerine mesleki gelişim sağlaması, mesleklerine yönelerek bir üst öğretime ya da hayata atılmasıdır. Ayrıca, katılımcıların yabancı dil becerilerinin geliştirilmesi, iş disiplini kazanmaları, ekip halinde çalışma ruhu kazanmaları, yenilikçi ve modern uygulamaları öğrenmeleri de beklenmektedir. Uzun vadede projemizden beklenen faydalar ise Avrupa düzeyinde kurulan ortaklık yapısını güçlendirilerek sürdürülmesi, okulumuzun kalite ve kapasitesinin geliştirilmesi, yenilikçi tekniklerin sektöre adaptasyonunun sağlanması ve öğrencilerimizin donanımlı bir şekilde sektörde yer almalarının teminidir.